31 Ocak 2016 Pazar

Sığacık Kadınlar Pazarı

Günaydın,

Dün İzmir'de hava mükemmeldi öyle olunca attık kendimizi yollara. 

Seferihisar'ın Sığacık kasabasını bilmeyen varsa şiddetle gitmenizi tavsiye ederim. Çok şirin köy evleri, daracık sokakları, sıcak kanlı insanları ve süper deniz manzarasıyla keyif alacağınıza inandığım bir yer. 

Pazar günleri kale içinden başlayarak ara sokaklara yayılan şirin bir pazarı var. Öyle sebze meyve değil ama, ev yapımı kurabiyeler, sarmalar, börekler...  Bir de benim ilk defa burada gördüğüm bir meyve sucu var ki çeşitleri akla zarar; aloevera suyu, kaktüs, zencefil, turunç, kızılcık vb. Bir de bunları şeker katılmış ve katılmamış olarak ayrı ayrı sunuyor. 

Biraz da fotoğraflar konuşsun değil mi :)

Sabah erken gitmenizi şiddetle öneriyorum. 15:00 da biz dönüşe geçtiğimizde geliş yolu Seferihasar Sığacık ayrımından itibaren kilitti. 



Anoşla poz vermezsek olmaz tabiki:))



Girişten biraz ilerleyince hemen sağda reçelci bir bayan var. Limon reçelini tavsiye ederim. Çok fresh ve hafif ekşi güzel bir tat olmuş. 


Tabi karışık otlu, patlıcanlı börekleri denemeden olmaz. Bir de babaanne kurabiyesi olarak sattıkları ekmek gibi büyük kurabiyeler var, ben denemedim ama eşim ve kızakardeşim çok beğendiler. 

Umarım havalar azıcık daha ısınır da keyifle gezmeye  devam ederiz. Geçen hafta soğuktan burnumuzu çıkaramamıştık evden. 

Herkese güzel bir hafta diliyorum. 










12 yorum:

  1. Kavak yelleri diye bir genclik dizisi vardi eskiden. Seferihisar'i Urla'yi, Sigacik'i orada gorup cok begenmistim. Yazlik almaya karar verince Izmir diye tutturmamin sebebidir Seferihisar. Ne kadar guzelmis pazar. Inan bu yayinin kararimdan caymamam icin buyuk bir etken artik:))
    Limon recelini merak ettim, zira cok tatli sevmedigim icin, hem tatli hem eksi harika bir tattir eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel gel Mevlüdecim İzmir e. Benim de eninde sonunda dönüp geleceğim yer. Bak beraber bir de stand açarız:))Kim tutar bizi sonra. Ben de çok tatlı reçel sevmem tam senlik o zaman buda. Bu arada denersen eğer yapmayı annem kanuğuyla yaptı acı oldu. Kabuğu rendeleyip çıkararak yapmış bu bayan. Başarılı:)

      Sil
  2. Alaçatı gibi görünüyor. İzmir en sevdiğim illerden biri. Uşak a da yakındı ama şimdi Ankaradan zor oluyor. Ama yine de yılda en az 1 kere gitmek gerekiyor. Çok teşekkürler o enerjiyi verdiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cumartesi de Alaçatı yaptık ama soğuktu biraz fotoğraflayamadım çok fazla. Ama bir dahaki gidişime sizin için kesin çekicem fotoğraf. Sevgiler

      Sil
  3. Yayını dün okudum aslında ama yorum bırakacak keyfim yoktu.Bugün yorum bırakmaya geldim,o güzel anneye selam olsun.Güzel derken sadece yüzünün güzelliğini kast etmiyorum.Saçtığı ışıktan,kızından belli,o iyi bir insan.Gezdiğiniz yerlere hayran olmamak mümkün mü??Türkiye'nin ,elimizde kalan,en yaşanılası yerlerinden biri,kardeşimin gelin gittiği şehir,hayallerimde yaşadığım şehir,selam olsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anoşun da çook selamı var size :). Çok tatlısınız ama size moral bozukluğu yakışmıyor hiç. Hep gülümseyin siz de etrafını aydınlatan kadınlardansınız.
      Kadıköy' de oturmama rağmen artık orda bile daralmaya başlıyorum bazen. Resmen kaçtım bu ara İzmir'e. İzmir bütün ışıldayan güneşiyle bekliyormuş öyle dedi:)

      Sil
    2. aa,Kadıköy eski çalıştığım bölge benim.Selamiçeşme Sağlık Ocağı'nın yeniden açıldığı dönemdeki sorumlu tabibiydim ben.Sonra da 18 nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin doktoru ve sorumlusuydum.Belki de karşılaşmışızdır,o bölgedeki hastalar tanır beni.Çok üzülerek istifa etmiştim,hala arayan hastalarım var...

      Sil
    3. Ay keşke böyle bir doktorumuz olsaydı:)) Aslında tam olarak Feneryolundayım, 4 sene oldu taşınalı. Sizin benden önce :( Bizim ki kaç numaralı acaba hiç bakmadım feneryolundan minibüs caddesine çıkarken.

      Sil
  4. çok çok güzel bir pazar. el emeğini çok seven biri olarak İzmir'e gittiğim ilk fırsatta görmek isterim. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim. Çok şirin ve keyifli bir yer. Bu arada hoş geldiniz. Ne güzel dikişleriniz varmış, ben de keyifle geziyorum blogunuzu.

      Sil
  5. Evler, sokaklar ne güzelmiş ve tabii satılanlar. Ev yapımı ve o kadar çeşit bulmak büyük şans.Sayenizde gitmiş kadar oldum, sağ olun :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil