24 Kasım 2013 Pazar

Pilise Kolay Etek

Merhabalar:))

Umarım hepiniz için guzelbir haftasonu oluyordur. Biz İzmir'e gelmenin ailece pazar kahvaltısı yapmanın keyfini yaşıyoruz:)

Kızkardeşimin el koyduğu bu eteğin fotograflarını paylaşmadığığımı farkettim. Bu çok basit ama çok da şık duran bir etek bence. 

Pilise kumaşı pazardan almıştım. Kumaşı 2 diktorgen şeklinde keseceğiz. Pilileri tek tek katlayıp düzeltiyoruz. İster teğel alın ister iğneleri dik olarak makina üstünden dikecek sekilde iğneleyin.  Eteğin iki yanını ingiliz dikişi ile birleştirin. Kumaş imce oldugu için içi de temiz olmalı. Bel lastiğini belinizin ölçüsüne göre kesin. 

Püf noktası !!!! Eğer kullanacağınız lastik kalınsa üste doğru biraz daraltarak kesin ki bel formunuza uysun dik durmasın. 

Lastiğin iki ucunu birleştirin, uçlarının üstünden bastırmak için birer dikiş geçinki lastiğin dikiş payları dik durmasın, rahatsız etmesin giyince.  Lastiği gerdirerek teğellediğiniz eteğin üst kısmına dikiyoruz. Etek ucunu da kıvırıp dikip ütüledik mi tamamdır. 

Herkese iyi pazarlar:))




12 yorum:

  1. Çok cici ve kullanışlı bir etek. Dikişi de kolaymış. Şık olmak için paradan ziyade akıllı ve becerikli olmaya ihtiyacımız var ve sende bu ikisinden bolca mevcut anlaşılan. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurten Hnm :) kesinlikle katılıyorum, öyle bır ülkede yaşıyoruz ki isteyen herkes çok düşük maliyetlerde gayet şık giyinebilir aslında.

      Sil
  2. Bu etek bana dikilseydi, bende boyle kahkaha atardim valla :)))
    Cik chic, gule gule giy (pardon kahkahalar atarak giy)...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) sorma, kesinlikle neden o. Ne zamandır aklındaki bir modelmiş denk gelince çok mutlu oldu. Küçük kardeş olmanın güzellikleri.

      Sil
  3. Sana abla diyebilirmiyimmmm???? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) gece gece güldürdün beni. De canım de hangi model istiyorsun :)))

      Sil
  4. bayılırım zig-zag desene. çok şık olmuş kesinlikle. anlatım için de teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık canım. Güzel görünüyor. .

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim :)) Anlatımlara daha sık yer vericem bundansonra :))

    YanıtlaSil